Sport

Topsporters én amateurs!

Vele nationale en internationale atleten hebben de voordelen ontdekt van een training op grote hoogte die het uithoudingsvermogen en de prestaties verbetert.

Training op grote hoogte is al jaren een onderdeel van het trainingsschema van veel atleten en olypmische presteerders die hun sport naar een hoger niveau willen tillen.
Hoogtetraining is zowel doeltreffend voor atleten die op grote hoogte moeten trainen als voor atleten die op zeeniveau trainen.

Hoe verbetert hoogtetraining de sportprestaties?

Zuurstofvoorziening is van cruciaal belang voor alle fysieke activiteit, maar vooral bij atletiek. Het vermogen om O2 door het hele lichaam te gebruiken, op te nemen en af te geven, onderscheidt de alledaagse atleet van een topsporter. De voordelen van hoogte training bij het verbeteren van sportprestaties zijn algemeen bekend en onderzocht – en dat is de belangrijkste reden waarom veel Olympische centrums al gebruik maken van de b-Cat hoogte training systemen.

Door te slapen of te trainen op hoogte, maakt het lichaam aanpassingen om de zuurstoftoevoer naar weefsels en spieren te verbeteren, wat resulteert in een groter spieruithoudingsvermogen, verbeterde krachtoutput en sneller herstel.

Of je nu een krachtsporter of een duursporter bent, slapen of trainen op hoogte geeft je de aanpassingen die nodig zijn om je prestaties te verbeteren.

Door gebruik te maken van een hoogtetrainingstent, een hoogtemasker of door te trainen in een hoogte kamers merken veel atleten een toename van hun gezondheid en kracht.

De effecten van hoogtestage voor atleten:

  • Verbeterde aerobe en anaerobe prestaties
  • Verbeterd vermogen
  • Verbeterd uithoudingsvermogen
  • Verhoogde zuurstoftoevoer naar de spieren
  • Sneller herstel tussen inspanningen
  • Verbeterde zuurstoftoevoer naar trainende spieren
  • Verhoogde inspanning tot uitputting (ETE)
  • Verbeterde VO2 max
  • Verhoogde trainings inspanningsvelden

Wilt u ons een bericht sturen?

Wij ondersteunen u graag.

Alle toepassingen

Sport

Topsporters en amateurs.

Lees meer

Revalidatie

Blessures zijn inherent aan sport.

Lees meer

Acclimatisatie

Bereid je voor op de bergen.

Lees meer

Gezondheid

Trainen op hoogte.

Lees meer

Fit & Slank

Met hoogtetraining

Lees meer

Diabetes en overgewicht

Sporten als medicijn.

Lees meer

Astma & COPD

Gezond met hoogtetraining.

Lees meer

Wetenschap

Designed klimaat kamers voor onderzoeken

Lees meer

Interesse? Gelieve ons te contacteren!

Bent u geïnteresseerd in onze producten of heeft u vragen over de specifieke mogelijkheden die wij in uw situatie kunnen bieden? Neem contact op met één van onze specialisten