Live High, Train Low (LH-TL)

Sleeping at Altitude Training at Sea level

Het trainingsprotocol ‘Live High, Train Low’ stelt het lichaam in staat zich aan te passen aan grote hoogte terwijl u verblijft of slaapt met een verlaagd zuurstofniveau. De training wordt uitgevoerd op zee niveau Dit protocol stelt het lichaam in staat te reageren op de grote hoogte, zonder de (intensiteit van) reguliere trainingsschema’s te verstoren. Stimuleer uw lichaam terwijl u ontspant of slaapt in uw hoogtetent of hoogtekamer!

Aanbevelingen LH-TL voor sporters

(bron: Millet et al., 2010)

  • De optimale hoogte voor op hoogte verblijven is vastgesteld op 2200- 2500m voor een optimaal epo-effect en tot 3100 m voor niet-bloedgebonden effecten.
  • De optimale duur lijkt 4 weken te zijn voor een versnelde erytropoëtine (EPO) aanmaak.
  • Minder dan 3 weken (bijvoorbeeld 18 dagen) lijkt genoeg voor waardevolle veranderingen in economie, spierbuffercapaciteit, de hypoxische ventilatoire respons of de NA+/K+ ATP-ase activiteit.

De beste resultaten worden bereikt door de hoogte aan te passen aan uw reactie op uw zuurstof saturatie (Spo2), dit is persoons gebonden.

Blootstelling aan hoogte

  • 5 nachten/momenten per week
  • Op natuurlijke hoogte: 20-22 uur/dag voor verbeterde zeeniveau prestatie
  • Op kunstmatige hoogte: minimaal 12 uur/moment, maar beter is 14-18 uur/dag
  • Voor non-hematologische veranderingen is korter ook mogelijk

voor het volgen van de LHTL protocol, kan er gebruik worden gemaakt van een hoogte-tent, of omgebouwde slaap-trainingskamer tot een hoogteslaap of trainings kamer of u kunt gebruik maken van bestaande commerciele hoogte hotels of appartementen.

Interesse? Gelieve ons te contacteren!

Bent u geïnteresseerd in onze producten of heeft u vragen over de specifieke mogelijkheden die wij in uw situatie kunnen bieden? Neem contact op met één van onze specialisten