Intermittent Hypoxic training

Altitude Training IHT and IHE

Bij Intermittent Hypoxic Training (of Intermittent Hypoxic Exposure IHE) woon, en train je op zeeniveau (zoals Nederland en België), en kun je afgewisseld trainingen op gesimuleerde hoogte, zonder daarvoor naar de bergen te hoeven gaan.

Interval hoogtetraining (IHT) wordt al vele jaren toegepast om sporters en bergbeklimmers te laten wennen aan hoogte (acclimatiseren). Het is een beproefd, effectieve toepassing voor de prestatieverbetering bij atleten, maar ook in de wellness.

Intermittent Hypoxic Training (IHT)

Dit type hoogte blootstelling gebeurt via een masker waarmee u de hoogtelucht inademt en wordt ook passief genoemd (waarbij u zit) U kunt de krant lezen op uw computer werken, relaxen of TV kijken.

Als er geen volledige hoogtekamer beschikbaar is, kan het systeem ook worden gebruikt tijdens training op een fiets of loopband.

(bron: Millet et al., 2010)

  • Tijdens specifieke wedstrijdvoorbereidingsperiode
  • Twee keer per week een trainingssessie van 30 – 45 minuten
  • Belasting 60 – 80 %
  • Gesimuleerde hoogte 2.500 tot 3.000 meter, afhankelijk van SPO2 (zuurstofverzadiging) niveaus.
  • Voor een nog groter effect naast IHT; 4-5 keer per week 3 uur IHE (Intermittent Hypoxic Exposure) ondergaan

Intermittent Hypoxic Exposure (IHE)

Actief trainen onder hypoxia (hoogte) met behulp van een loopband of hometrainer 2-3 keer per week van 1 – 1,5 uur per sessie is een uiterst effectieve en tijdbesparende manier om de voordelen voor atletische verbetering te bewerkstelligen en om u voor te bereiden op acclimatisatie op hoogte .

Algehele voordeel:

De voordelen van hoogtetraining zijn voor iedereen, maar iedereen reageert anders op hoogte, de trainingsprotocollen kunnen hierdoor gevarieerd zijn, afhankelijk van of je wenst te gaan klimmen of traint voor een triatlon- of fietsevenement. Of u wilt IHT of IHE gebruiken voor de voordelen van gewichtsverlies of het verminderen van episoden van astma.

Hoogtetraining Work-out set

voor de IHT – IHE producten, verwijzen wij u naar onze webshop.

Interesse? Gelieve ons te contacteren!

Bent u geïnteresseerd in onze producten of heeft u vragen over de specifieke mogelijkheden die wij in uw situatie kunnen bieden? Neem contact op met één van onze specialisten