Back to overview

ESA – bedrest studies

We zijn verheugd aan te kondigen dat we zijn geselecteerd om een Altitude-systeem te bouwen voor de Human Centrifuge in Planica Slovenië.

We hebben al tientallen jaren een sterke band met het Jozef Stefan Instituut en hebben al veel projecten samen gedaan en ook onderzoek gedaan.

Het menselijk lichaam is gemaakt om op aarde te leven – neem de constante aantrekkingskracht van de zwaartekracht weg en spieren en botten beginnen weg te degenereren Leven in de ruimte is zwaar voor astronauten en er moeten manieren worden gevonden om ze fit en veilig te houden.

De Short Arm Human Centrifuge, eigendom van ESA, wordt met de b-Cat hoogte simulatie ge-üpdate en ingehuldigd in de Planica-faciliteit van het Olympisch Sportcentrum in de buurt van Kranjska Gora, Slovenië. Dit onlangs verbeterde klinische onderzoekscentrum zal binnenkort de thuisbasis zijn van ESA-bedrustonderzoeken en zal de kennis van wetenschappers over de menselijke fysiologie in de ruimte helpen vergroten.

Gerund door het Jozef Stefan Instituut in opdracht van ESA, bieden studies in de faciliteit wetenschappers een manier om te zien hoe het menselijk lichaam zich aanpast aan gewichtloosheid. Hiermee kunnen onderzoekers technieken testen, ook wel ’tegenmaatregelen’ genoemd, om de negatieve effecten van het leven in de ruimte tegen te gaan.

Geïnteresseerd in onze producten

Neem dan contact met ons op, we ondersteunen je graag