Calorimetrie kamers, Aarhus

  Back to overview Aarhus, Denemarken

Steno Diabetes Centrum Aarhus, Denemarken

Voor Maastricht Instruments hebben wij 2 Calorimetrie kamers gerealizeerd voor Steno Diabetes Centrum Aarhus in Denemarken.

Indirecte calorimetrie blijft de gouden standaard voor het meten van energieverbruik en substraatoxidatie in een breed scala van klinische en onderzoeksomgevingen. De meest gebruikte methoden hebben een zeer beperkt tijdsbestek: metingen van zowel de hood als het masker duren doorgaans slechts 20 minuten. Dit geeft beperkt inzicht in de dynamiek van fysiologische reacties in het menselijk lichaam. Langere metingen zijn cruciaal om een beter inzicht te krijgen in de menselijke stofwisseling. De meest praktische manier om dit te bereiken is in een calorimeter kamer. Proefpersonen kunnen zich verplaatsen, meerdere dagen in een volledig gecontroleerde omgeving doorbrengen, terwijl ze het energieverbruik en de bijbehorende parameters meten.

Met de calorimeter voor het hele lichaam kan het energieverbruik en het menselijke RQ continu gedurende lange perioden worden berekend, op basis van metingen van ademhalingsuitwisselingen (indirecte calorimetrie), in de volgende toepassingen:

  • Nauwkeurige berekening van de energiebalans gedurende 24 uur op basis van de monitoring van de energie-input (voeding) en energiekosten (basaal metabolisme, energieverbruik tijdens activiteiten, door voeding geïnduceerde thermogenese
  • Bepaling van de kinetiek van energieverbruik
  • Evaluatie van de voedingsbehoeften van een specifieke populatie, bv. atleten
  • Bepaling van metabole stoornissen
  • Studie van de thermogene eigenschappen van voedingsstoffen, medicijnen en voedingsformules (diëten)
  • Verkenning van het energieverbruik onder normale levensomstandigheden

De indirecte calorimeterkamers maken een nauwkeurige schatting mogelijk van het energieverbruik en het gebruik van energiesubstraten (eiwitten, lipiden, koolhydraten) van een individu. Allemaal onder nauwkeurige controle van de omgeving, fysieke activiteit en voeding.

Calorimetrie kamers Steno Diabetes Centrum Aarhus, Denemarken.

Interesse? Gelieve ons te contacteren!

Bent u geïnteresseerd in onze producten of heeft u vragen over de specifieke mogelijkheden die wij in uw situatie kunnen bieden? Neem contact op met één van onze specialisten